A NAGYI TIPPJE: ALMÁS DIÓS SZELET, ÉVEK ÓTA ÍGY KÉSZÍTJÜK!



Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók:
5 tojás
30 ml hideg víz
14 dkg cukor
20 dkg liszt
fél tasak sütőpor

Az almatöltelékhez:
70 dkg alma
20 dkg gríz
10 dkg vaj
10 dkg cukor
1a-nagyi-tippje-almas-dios-szelet-evek-ota-igy-keszitjuk teáskanál őrölt fahéj
10 dkg darált dió




Elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral és a vízzel kemény habbá verjük. A tojássárgáját kikavarjuk, a habhoz adjuk, a liszttel és a sütőporral együtt. A tésztát papírral bélelt tepsibe tesszük, 180 fokos sütőben készre sütjük. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy megsült. Amikor elkészült, kivesszük és hagyjuk hűlni, majd kettőbe vágjuk. A lereszelt almákat egy edénybe tesszük a vajjal, a cukorral és a fahéjjal együtt, majd lassú tűzön 5 percen át főzzük. Hozzákavarjuk a grízt is nagyjából 10 percen át főzzük, de folyton kevergetjük. Mikor elkészült, hagyjuk kihűlni. Az egyik lapra halmozzuk a töltelék felét, majd rátesszük a másik lapot és a maradék tölteléket rákenjük. A darált dióval megszórjuk és szeletelhetjük is.



Forrás:  http://bidista.com