Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók
7 db tojás
6 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál kakaópor
5 evőkanál finomliszt
1 dl étolaj
12 g sütőpor
A krémhez
2 csg. vaníliás pudingpor
5,5 dl tej
½ dl víz
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
2 teáskanál cappuccinopor
A díszítéshez
2 dkg kakaópor
.
Elkészítése
A tojások fehérjét a cukorral habbá verem.
Belekeverem a tojások sárgáját, majd a sütőporral,kakaóval elkevert lisztet, Végül hozzá keverem az étolajat.
Megfelezem a tésztát. 24×39 cm-es tepsiben 2 db lapot sütök.
A sütőt 180 fokra melegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütöm.
A vaníliás kém készítés:
Az egyik vaníliás pudingport a cukrokkal 10 dkg porcukor,1 vaníliás cukor),3 dl tejjel felfőzöm és melegen hozzá keverek 12,5 dkg vajat,majd kihűtöm.
A kávés krém készítés:
A cappuccinoport meleg vízben feloldom ,hozzá öntöm a 2,5 dl tejet,majd a cukorral felfőzöm.
Még melegen hozzá keverem a vajat és kihűtöm.
Mind 2 krémet kihabosítom és a betöltöm a tésztát.
Az első lapra kávés krémet,befedem a másik lappal és a vaníliás krémet rákenem.
Fésűs habkártyával cifrázom.
Hűtőbe teszem dermedni.
Szeletelés előtt meghintem kakaóporral