Hűsítő kiwis torta


Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók
Alaphoz:
200 g keksz
100 g vaj

Fehér krém:
400 g krémsajt
350 ml tejszín
150 g porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál citromlé
10 g zselatin por

Kiwi réteg:
1 kg kiwi
200 g porcukor
20 g zselatin por

Így csináld!
Törd a kekszet finom porrá, add hozzá az olvasztott vajat, és keverd össze.
Készítsünk elő egy kerek, 24 átmérőjű sütőformát, béleljük ki sütőpapírral. A kekszes tésztával töltsük ki az alját!

A tejszínt verjük fel a vaníliacukorral és a porcukorral habosra.










Elkészítése
A zselatint készítsük el csomagolása alapján.
A krémsajthoz adjuk hozzá a citromlevet, a kész zselatint, és keverjük össze. Majd ehhez keverjük hozzá a tejszínhabot és dolgozzuk alaposan össze. Dolgozzuk rá a keksz alapra!
Fogjunk egy kisebb edényt, tekerjük folpackba, és nyomjuk bele a krémbe, így egy kis lyukat fog képezni a krémben, ahová a kiwis töltelék kerül majd. Rakjuk be a hűtőbe dermedni 2 órát. Ha lejár a 2 óra, óvatosan szedjük ki az edényt a krémből.
A kiwit hámozzuk meg, és mixerrel pürésítsük. Tegyük hozzá a cukrot, és tegyük tűz fülé. Melegítsük, míg a cukor olvadni nem kezd.

A zselatint készítsük el a csomagoláson olvasott utasítások alapján, és keverjük hozzá a kiwis pépet. Keverjük össze, hagyjuk hűlni kicsit, majd öntsük a formába. Ha készen van, hagyjuk hűtőben egész éjjelre.Tálaláskor kiwivel díszítsük!