Ajánld ismerőseidnek!
Nem mindenki gondolja azt, hogy éhgyomorra fokhagymát enni egészséges. Sokan úgy tartják, hogy ilyen fajta otthoni gyógymódok, praktikák csak a nagyszülők körében népszerűek, és tulajdonképpen nincsen semmiféle alapja az egésznek. Csak hogy ez nem így van, hiszen a fokhagymával számtalan betegség megelőzhető, vagy kezelhető.
Szakértők ugyanis már bebizonyították azt, hogy amennyiben fokhagymával indítjuk a napot, még mielőtt bármit is ettünk, vagy ittunk volna, a jellegzetes ízéről híres kis fokhagyma hatóanyagai ilyenkor a legerősebbek, ekkor érvényesül a legjobban a természetes antibiotikum hatása.
Emellett a fokhagyma rendszeres fogyasztásával csökkenthető a magas vérnyomás, és a szív- és érrendszeri problémák kialakulásának kockázata is kisebb lesz azzal, ha éhgyomorra elfogyasztunk pár cikket. Ugyanakkor a máj méregtelenítő munkáját is megkönnyíti, és a húgyhólyag egészséges működését is elősegíti, fertőtleníti azt.
Gyomorpanaszok és bélbántalmak ellen is nagyszerű természetes orvosság a fokhagyma, hasmenés esetén is együnk belőle, segít a kényelmetlen probléma kezelésében, de jót tesz az anyagcserének és még az étvágyat is növeli. Természetes ellenszere a stressznek is, megakadályozza a gyomor túlzott savtermelését, amely főként akkor következik be, mikor valami miatt idegesek, stresszesek vagyunk. A fokhagymát a világ számos részén gyógyító zöldségnek tartják.
A fokhagyma az alternatív gyógyászatban
Az alternatív gyógyászat a fokhagymát az egyik leghatékonyabb méregtelenítő eledelnek tartja. Az alternatív gyógyászatban dolgozó szakemberek szerint a fokhagyma annyira erős hatóanyagokkal rendelkezik, hogy a szervezetünkben élősködő paraziták, giliszták „fejvesztve rohannak” a fokhagyma hallatán. Emellett megelőzhető a cukorbetegség, a tífusz, és egyes rákos megbetegedések is. A fokhagymára allergiások nyersen ne fogyasszák a zöldséget, ha sütve, vagy főzve eszik, és mégis kiütéseik jelentkeznek a bőrön, belázasodnak, vagy fejfájás jelentkezik, nem szabad többé használni.
Egyes tanulmányok szerint mellékhatások jelentkezhetnek azoknál a fokhagymaevőknél, akik AIDS-elleni gyógyszerkészítményeket használnak, ezért előtte meg kell győződni, hogy nyugodtan ehetjük-e a fokhagymát. Az erős szaga miatt nem kell aggódni, ha nyersen nem akarjuk fogyasztani, ma már remek fokhagymából készült étrendkiegészítőket vásárolhatunk, ami nem okoz „kellemetlen” leheletet.
Szakértők ugyanis már bebizonyították azt, hogy amennyiben fokhagymával indítjuk a napot, még mielőtt bármit is ettünk, vagy ittunk volna, a jellegzetes ízéről híres kis fokhagyma hatóanyagai ilyenkor a legerősebbek, ekkor érvényesül a legjobban a természetes antibiotikum hatása.
Emellett a fokhagyma rendszeres fogyasztásával csökkenthető a magas vérnyomás, és a szív- és érrendszeri problémák kialakulásának kockázata is kisebb lesz azzal, ha éhgyomorra elfogyasztunk pár cikket. Ugyanakkor a máj méregtelenítő munkáját is megkönnyíti, és a húgyhólyag egészséges működését is elősegíti, fertőtleníti azt.
Gyomorpanaszok és bélbántalmak ellen is nagyszerű természetes orvosság a fokhagyma, hasmenés esetén is együnk belőle, segít a kényelmetlen probléma kezelésében, de jót tesz az anyagcserének és még az étvágyat is növeli. Természetes ellenszere a stressznek is, megakadályozza a gyomor túlzott savtermelését, amely főként akkor következik be, mikor valami miatt idegesek, stresszesek vagyunk. A fokhagymát a világ számos részén gyógyító zöldségnek tartják.
A fokhagyma az alternatív gyógyászatban
Az alternatív gyógyászat a fokhagymát az egyik leghatékonyabb méregtelenítő eledelnek tartja. Az alternatív gyógyászatban dolgozó szakemberek szerint a fokhagyma annyira erős hatóanyagokkal rendelkezik, hogy a szervezetünkben élősködő paraziták, giliszták „fejvesztve rohannak” a fokhagyma hallatán. Emellett megelőzhető a cukorbetegség, a tífusz, és egyes rákos megbetegedések is. A fokhagymára allergiások nyersen ne fogyasszák a zöldséget, ha sütve, vagy főzve eszik, és mégis kiütéseik jelentkeznek a bőrön, belázasodnak, vagy fejfájás jelentkezik, nem szabad többé használni.
Egyes tanulmányok szerint mellékhatások jelentkezhetnek azoknál a fokhagymaevőknél, akik AIDS-elleni gyógyszerkészítményeket használnak, ezért előtte meg kell győződni, hogy nyugodtan ehetjük-e a fokhagymát. Az erős szaga miatt nem kell aggódni, ha nyersen nem akarjuk fogyasztani, ma már remek fokhagymából készült étrendkiegészítőket vásárolhatunk, ami nem okoz „kellemetlen” leheletet.
Forrás: http://bidista.com