FANTASZTIKUS, MIRE JÓ A TÁRKONY! VALÓDI CSODASZER!



Ajánld ismerőseidnek!





A tárkony igazi fűszernövény, a legtöbben erre használják. Erős aromáját nagyon sok ételbe bele szokták csempészni, ez pedig olyan ízt ad a leveseknek, főfogásoknak, hogy szóhoz sem fogunk jutni.

De a tárkony sok minden másra is jó. Az ősi civilizációkban a kígyómarás ellenszérumaként használták, de használták a magas vérnyomás kezelésekor is, vagy ha fájt valakinek a foga. Az idősebbek még ma is tisztában vannak azzal, hogy a tárkony remek görcsoldó, főleg hasi görcsök ellen javallott. Emellett segít az étvágytalanság leküzdésében, és beindítja a gyomorműködést is, de akiket gyakran kínoz a puffadás, vagy a csuklás, ők is kipróbálhatják a tárkonyt. Még az idegeket is megnyugtatja, de a fáradékonyság ellen is jó, alkalmazásával csökkenthetők a menstruációs panaszok. A magas vérnyomásban szenvedők számára a sót remekül lehet a tárkonnyal helyettesíteni.

Készítsünk tárkonyból teát, amely segíti a bélműködést és még méregtelenít is. A tárkonyból főzött tea segíti az epe termelését a májban, ezzel pedig az emésztést, illetve a méreganyagok kiszűrését.






A teát egyszerű elkészíteni: forrásban lévő vizet öntsünk rá pár levél tárkonyra. Hagyjuk állni 10 percig, ezután már fogyaszthatjuk is. Legalább naponta egy bögre teát ajánlott meginni. A legjobb, ha friss tárkonyból készítünk teát, hiszen ha megszárad, elveszti a fontos összetevőit.

A tárkonyban számos vitamin és ásványi anyag megtalálható, a tannin és a terpienol hatóanyagok a gyomor- és májműködésben segítenek. Azoknak a gyerekeknek, akik bélgilisztától szenvednek, adjunk tárkony teát, legalább négy bögrével egy nap. A kúra megkezdése előtt azonban kérjük ki a háziorvos véleményét is.


Forrás:  http://bidista.com/