Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
6 tojásfehérje
6 ek cukor
2 ek liszt
1/2 csomag sütőpor
15 dkg darált mogyoró
1 ek olaj
1 kis üveg mogyorókrém
15 dkg háztartási keksz
tej
Krémhez:
6 tojássárgája
25 dkg cukor
5 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
3 ek liszt
10 dkg csokoládé
25 dkg margarin
Tetejére:
4 dl habtejszín, kakaópor
A szétválasztott tojások fehérjét kemény habbá felverjük. Apránként hozzáadjuk a cukrot, a sütőporral elvegyített lisztet, a darált mogyorót, és óvatosan belecsurgatjuk az olajat. Az így kapott masszát egy közepes méretű tepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőbe toljuk. 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük. közben a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, néhány ek tejjel, a pudingporral és a liszttel simára keverjük, és a felforrósított többi tejhez adva krémet főzünk belőle. Kettéosztjuk, az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét, majd langyosra hűtjük. A margarint habosra keverjük, egyik felét a sárga, másik felét a csokis krémbe vegyítjük. A tésztát megkenjük a mogyorókrémmel. Rásimítjuk a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel. Ráegyengetjük a csokis krémet, a tetejére pedig a tejszínből felvert kemény habot kenjük.Fogyasztásig hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Kockákra szeleteljük, kakaóporral mintát szórunk rá, és süteményestálra rendezve kínáljuk.
6 tojásfehérje
6 ek cukor
2 ek liszt
1/2 csomag sütőpor
15 dkg darált mogyoró
1 ek olaj
1 kis üveg mogyorókrém
15 dkg háztartási keksz
tej
Krémhez:
6 tojássárgája
25 dkg cukor
5 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
3 ek liszt
10 dkg csokoládé
25 dkg margarin
Tetejére:
4 dl habtejszín, kakaópor
A szétválasztott tojások fehérjét kemény habbá felverjük. Apránként hozzáadjuk a cukrot, a sütőporral elvegyített lisztet, a darált mogyorót, és óvatosan belecsurgatjuk az olajat. Az így kapott masszát egy közepes méretű tepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőbe toljuk. 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük. közben a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, néhány ek tejjel, a pudingporral és a liszttel simára keverjük, és a felforrósított többi tejhez adva krémet főzünk belőle. Kettéosztjuk, az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét, majd langyosra hűtjük. A margarint habosra keverjük, egyik felét a sárga, másik felét a csokis krémbe vegyítjük. A tésztát megkenjük a mogyorókrémmel. Rásimítjuk a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel. Ráegyengetjük a csokis krémet, a tetejére pedig a tejszínből felvert kemény habot kenjük.Fogyasztásig hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Kockákra szeleteljük, kakaóporral mintát szórunk rá, és süteményestálra rendezve kínáljuk.
Forrás: https://www.facebook.com