Fehér csokoládés-szilvás szelet



Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók az omlós tésztához:
20 dkg liszt
1 tojás
10 dkg margarin
10 dkg cukor
késhegynyi szódabikarbóna

Kevert tésztához:
10 dkg cukor
3 tojás
10 dkg margarin
10 dkg fehér csokoládé
1 kk sütőpor
1 kk szódabikarbóna
20 dkg liszt

Töltelékhez:
10 ek sűrű szilvalekvár
4 dl Hulala tejszín
1 csomag vaníliás cukor
30 dkg szilva
2,5 dl szilvalé
1 csomag étkezési zselatin

Tetejére:
5 dkg csokoládé
5 dkg szeletelt mandula





Az omlós tésztához a hozzávalókat jól összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk, majd 30 percre hűtőbe tesszük. A kevert tésztát elkészítjük. Ehhez a cukrot habosra keverjük a tojásokkal, beledolgozzuk a margarint, a megolvasztott, langyosra hűtött fehér csokoládét, végül beleforgatjuk a sütőporral és szódabikarbónával elvegyített lisztet. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe egyengetjük és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük. Közben az omlós tésztát lisztezett munkalapon szintén közepes méretű tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Amikor a kevert tészta kisült, kivesszük, a helyére betoljuk az omlós tésztát és kb. 15 perc alatt megsütjük. A kihűlt omlós tésztát megkenjük sűrű szilvalekvárral. Ráillesztjük a kevert tésztát. A szilvákat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, azután kis darabokra vagdaljuk. A zselatint a szilvalében feloldjuk, a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük, kihűtjük, beleforgatjuk a szilvát, majd a fele keményre felvert, vaníliás cukorral elkevert tejszínt. Ráterítjük a kevert tésztára és a hűtőbe tesszük. Fél óra múlva elsimítjuk rajta a maradék habot is. A csokoládéból forgácsokat faragunk, rászórjuk a sütemény tetejére és újra hűtőbe tesszük. 2-3 óra múlva tetszőlegesen szeletelve kínáljuk.