Gesztenyés krémes


Ajánld ismerőseidnek!



A tésztához:
6 tojás
6 evőkanál cukor
1 dl olaj
6 evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor
2 evőkanál kakaópor

A krémhez:
3 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
50 dkg gesztenyepüré
20 dkg vaj
20 dkg cukor
1/2 fiola rum aroma (vagy ízlés szerint rum)

A tetejére:
5 dl habtejszín
vaníliás cukor
1 evőkanál csokiforgács 





A tésztához összeszitáljuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Robotgéppel magas fokozaton habosra verjük az egész tojást a cukorral. 3-4 adagban hozzákeverjük a lisztet és az olajat, majd sütőpapírral bélelt tepsibe (24 × 38 cm) simítjuk a masszát. 180°C-on 20-30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
A krémhez összekeverjük a pudingport a cukorral, majd csomómentesen a tejjel, azután sűrűre főzzük, és teljesen kihűtjük. Habosítjuk a vajat, hozzáadjuk a gesztenyepürét is, majd fokozatosan beletesszük a kihűlt pudingkrémet és a rumot is. A kihűlt piskótára simítjuk.
A tetejére felverjük a tejszínt, amit tetszés szerint vaníliás cukorral is ízesíthetünk. Rákenjük a gesztenyekrémre, végül meghintjük csokiforgáccsal. Néhány órára a hűtőbe tesszük, majd vizes késsel szeleteljük. Másnap a legfinomabb.

Vass Lászlóné receptje.