Gesztenyés-marcipános sütemény



Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók:

50 dkg friss leveles tészta

Töltelékhez:
4 ek sűrű sárgabaracklekvár
20 dkg natúr marcipánmassza
25 dkg gesztenyemassza
2 ek rumaroma

Tetejére: 
5 dkg étcsokoládé






A friss leveles tésztát lisztezett munkalapon 3 mm vastagságú, hosszú téglalapra nyújtjuk, megkenjük vékonyan sűrű sárgabarack lekvárral. A marcipánmasszát két folpack között tészta nagyságúra kinyújtjuk és a lekváros rétegre illesztjük. A gesztenyemasszát elkeverjük a rumaromával, azután tészta hosszúságú hengerré sodorjuk. Ráfektetjük a marcipános réteg szélére, és szorosan feltekerjük. Kb. 5 centis darabokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlapra rakosgatjuk. Előmelegített sütőben közepes hőfokon 7-10 perc alatt megsütjük. Amíg hűl, a csokoládét kis darabokra törjük, vízgőz fölött megolvasztjuk és a falatok tetejére csorgatjuk. Amikor a csokoládé megdermedt az aprósütemény tetején, máris, frissen fogyasztjuk.