Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
50 dkg friss leveles tészta
Töltelékhez:
4 ek sűrű sárgabaracklekvár
20 dkg natúr marcipánmassza
25 dkg gesztenyemassza
2 ek rumaroma
Tetejére:
5 dkg étcsokoládé
A friss leveles tésztát lisztezett munkalapon 3 mm vastagságú, hosszú téglalapra nyújtjuk, megkenjük vékonyan sűrű sárgabarack lekvárral. A marcipánmasszát két folpack között tészta nagyságúra kinyújtjuk és a lekváros rétegre illesztjük. A gesztenyemasszát elkeverjük a rumaromával, azután tészta hosszúságú hengerré sodorjuk. Ráfektetjük a marcipános réteg szélére, és szorosan feltekerjük. Kb. 5 centis darabokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlapra rakosgatjuk. Előmelegített sütőben közepes hőfokon 7-10 perc alatt megsütjük. Amíg hűl, a csokoládét kis darabokra törjük, vízgőz fölött megolvasztjuk és a falatok tetejére csorgatjuk. Amikor a csokoládé megdermedt az aprósütemény tetején, máris, frissen fogyasztjuk.
50 dkg friss leveles tészta
Töltelékhez:
4 ek sűrű sárgabaracklekvár
20 dkg natúr marcipánmassza
25 dkg gesztenyemassza
2 ek rumaroma
Tetejére:
5 dkg étcsokoládé
A friss leveles tésztát lisztezett munkalapon 3 mm vastagságú, hosszú téglalapra nyújtjuk, megkenjük vékonyan sűrű sárgabarack lekvárral. A marcipánmasszát két folpack között tészta nagyságúra kinyújtjuk és a lekváros rétegre illesztjük. A gesztenyemasszát elkeverjük a rumaromával, azután tészta hosszúságú hengerré sodorjuk. Ráfektetjük a marcipános réteg szélére, és szorosan feltekerjük. Kb. 5 centis darabokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlapra rakosgatjuk. Előmelegített sütőben közepes hőfokon 7-10 perc alatt megsütjük. Amíg hűl, a csokoládét kis darabokra törjük, vízgőz fölött megolvasztjuk és a falatok tetejére csorgatjuk. Amikor a csokoládé megdermedt az aprósütemény tetején, máris, frissen fogyasztjuk.
Forrás: https://www.facebook.com