Habos diós kifli


Ajánld ismerőseidnek!




Hozzávalók

30 dkg liszt
25 dkg vaj
1 evőkanál porcukor
3 tojássárgája
3 dkg élesztő
1 dl tej
Töltelékhez:
3 ek. baracklekvár
3 tojásfehérje
25 dkg porcukor
2 marék durvára vágott, vagy darált dió









Elkészítése
A lisztet a puha vajat, a porcukrot és a tojássárgájákat egy tálba tesszük.
Az élesztőt belemorzsoljuk a tejbe, amikor feloldódott az élesztő, hozzáadjuk a liszthez. Nem kell felfuttatni az élesztőt.
Puha tésztát kapunk, amit összegyúrás után a hűtőbe tesszük minimum 1 órára. Folpackba csomagoltam.

A tojások fehérjéből gőz fölött kemény habot verünk a cukorral. kb akkor jó, amikorra olyan 40-50 fokos lesz a hab. 
A tésztából 3 cipót formálunk, és egyenként kinyújtjuk téglalap alakúra. A tésztát lekentem 1 evőkanál házi baracklekvárral,erre kerül a tojáshab 1/3 része,elsimítjuk rajta,megszórjuk a hab tetejét durva vagy darált dióval, és a hosszabbik felénél feltekerjük.
Egy nagyobb pogácsaszaggató segítségével félholdakat szaggatunk belőle. 
Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, és 15 percig pihentetjük.
A másik két cipót ugyan így készítjük el
Ekkor 200 fokosra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. 
Amikor langyosra hűlt, porcukorral megszórjuk