Rumos-vaníliás szelet


Ajánld ismerőseidnek!




Hozzávalók
Tészta hozzávalói
60 dkg liszt
2 kanál holland kakaópor
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
3 tojás
2 teáskanál szódabikarbóna
1 deci tej
1 csg vaníliás cukor
2 kanál rum

Krémje
2 csg vaníliás pudingpor
1 csg vaníliás cukor
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
7 dl tej
Máz a tetejére
1 tojás fehérje
25 dkg porcukor

ízlés szerint rum










Elkészítése
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk három cipóra osztom Ebből három lapot nyújtok 32x34-es tepsiben 180 fokon megsütöm kb 10 perc alatt
A krémhez a tejet a pudinggal szokásos eljárással felfőzöm majd kihűtöm 
A margarinból porcukorból krémet keverek.a kihűlt pudingba belekeverem a margarinos krémet , amit aztán ketté veszek és az egyik felébe ízlés szerint rumot teszek 
Az alsó lapot vaníliás krémmel a másodikra a rumos krémet teszem
A legfelső lapra rumos cukormázat teszek
A porcukrot a tojásfehérjével és a rummal kikeverem és a felső lapra késsel rákenem