Kárpátka



Ajánld ismerőseidnek!




Hozzávalók:
1 kocka margarin
2 csésze víz
2 csésze liszt
8 tojás
1 teáskanál sütőpor

Krém:
1 liter tej
1 kocka vaj
2 puding vanilia 
8 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
3 evőkanál kukoricaliszt









Elkészítése:
a vizet megmelegitem majd a vajat belekeverem,ezután a lisztet hozzáadom s kevergetem .Ha kihült a tojásokat egyesével belekeverem.Alaposan kidolgozom.A tésztát 2 részre elosztom és kivjazott zsemlemorzsázott tepsibe teszem majd 180 fokos sütőben külön-külön megsütöm kb: 30 perc alatt.
A krémhez a tejet ,cukort felforralom,belekeverem a lisztet és a pudingport. Kevergetve felfőzöm. Hagyom kihűlni, majd a vajat is hozzákeverem.

Összeállítása:


a tésztára kenem a krémet erre teszem a másik tésztalapot arra pedig csak porcukrot szórok.