Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók
30 dkg liszt
5 tojássárgája
20 dkg vaj
10 dkg cukor
4 evőkanál tej
1 tasak sütőpor
A töltelékhez:
2 kg alma
15 dkg cukor
4 tasak vaníliás cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
A habhoz:
5 tojásfehérje
20 dkg cukor
Elkészítése
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, vagy kisebb darabokra vágjuk és a cukorral, a vaníliával és a fahéjjal egy edénybe tesszük és megpároljuk. Mikor a levét feldobja, le is vehetjük a tűzről. A cukrot, a tojások sárgájával, a vajjal kikeverjük. A lisztet és a sütőport összedolgozzuk, hozzáadjuk a tejjel együtt, majd csomómentesre keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk a tésztát, ne ijedjünk meg, kicsit ragadós lesz, de ilyen állagú kell legyen. A tésztára simítjuk az almát, a levéből ne kerüljön sok a tésztára. 180 fokos sütőben nagyjából 25 percen át sütjük, amíg a tészta megsül. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A tojáshabot az almára simítjuk és tovább sütjük, mikor a hab teteje aranybarna lett, kivesszük a sütőből. A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, majd szeleteljük.
30 dkg liszt
5 tojássárgája
20 dkg vaj
10 dkg cukor
4 evőkanál tej
1 tasak sütőpor
A töltelékhez:
2 kg alma
15 dkg cukor
4 tasak vaníliás cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
A habhoz:
5 tojásfehérje
20 dkg cukor
Elkészítése
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, vagy kisebb darabokra vágjuk és a cukorral, a vaníliával és a fahéjjal egy edénybe tesszük és megpároljuk. Mikor a levét feldobja, le is vehetjük a tűzről. A cukrot, a tojások sárgájával, a vajjal kikeverjük. A lisztet és a sütőport összedolgozzuk, hozzáadjuk a tejjel együtt, majd csomómentesre keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk a tésztát, ne ijedjünk meg, kicsit ragadós lesz, de ilyen állagú kell legyen. A tésztára simítjuk az almát, a levéből ne kerüljön sok a tésztára. 180 fokos sütőben nagyjából 25 percen át sütjük, amíg a tészta megsül. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A tojáshabot az almára simítjuk és tovább sütjük, mikor a hab teteje aranybarna lett, kivesszük a sütőből. A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, majd szeleteljük.
Forrás: http://ketkes.com