Márvány tészta mangóval


Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók:
8 tojás
8 ek cukor
8 ek liszt
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
2 ek kakaópor

Krémhez:
7 dl tej
2 csomag vaníliaízű pudingpor
10 dkg cukor
15 dkg porcukor
20 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
2 mangó

Tetejére:
3 dl Hulala tejszín
5 dkg durvára tört pisztácia






A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, a sütőporos lisztet óvatosan beleforgatjuk. Egy nagyméretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a fele masszát. A másik fele masszába beleszitáljuk a kakaóport, óvatosan összekeverjük, majd csíkokban rácsorgatjuk a fehér tésztára. Előmelegített sütőbe toljuk, 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük. A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingba forgatjuk. A márványos tésztát kettévágjuk, megkenjük a krém felével és kirakjuk az apróra vágott mangóval. Újra krémet teszünk rá és a márványos tészta másik felével beborítjuk. A felvert tejszínhabot a tetejére simítjuk. Durvára tört pisztáciával díszítjük. Hűtőbe tesszük, 1-2 óra múlva hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.