Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
4 tojás
4 ek cukor
1 késhegynyi sütőpor
4 dk liszt
1 ek kakaópor
Krémhez:
40 dkg rebarbara
3 ek cukor
10 dkg eper
10 dkg porcukor
1 ek zselatin
2 dl tejszín
Zselés réteghez:
1 csomag eperízű gyümölcsös kocsonya zselépor
Tetejére:
2,5 dl tejszín
eper vagy dekor cukor
A piskótához az egész tojásokat 3 ek vízzel és a cukorral sűrű habbá verjük. Belekeverjük a sütőporral vegyített lisztet, a kakaóport és sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Közben a rebarbarát darabokra vágjuk, megszórjuk cukorral, egy kis vizet öntünk alá, majd alacsony fokozaton kb. 10 percig főzzük. Hagyjuk kihálni, majd összeturmixoljuk. Az epret apróra vágjuk, a porcukorral együtt a rebarbarához keverjük. A zselatint egy kis meleg vízben feloldjuk, majd a keményre felvert tejszínnel együtt a püréhez keverjük. A kakaós piskótát a tepsiben hagyjuk, egyenletesen elsimítjuk rajta a rebarbarás krémet, és hűtőbe tesszük. A zselét a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük. A krémre simítjuk, újra hűtőbe tesszük. A tejszínt keményre felverjük, beleforgatjuk a porcukrot, azután a sütemény tetejére kenjük. Fogyasztásig hűtőben tartjuk, hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk, díszítésként eperszeleteket helyezünk rá vagy megszórjuk dekor cukorral.
4 tojás
4 ek cukor
1 késhegynyi sütőpor
4 dk liszt
1 ek kakaópor
Krémhez:
40 dkg rebarbara
3 ek cukor
10 dkg eper
10 dkg porcukor
1 ek zselatin
2 dl tejszín
Zselés réteghez:
1 csomag eperízű gyümölcsös kocsonya zselépor
Tetejére:
2,5 dl tejszín
eper vagy dekor cukor
A piskótához az egész tojásokat 3 ek vízzel és a cukorral sűrű habbá verjük. Belekeverjük a sütőporral vegyített lisztet, a kakaóport és sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Közben a rebarbarát darabokra vágjuk, megszórjuk cukorral, egy kis vizet öntünk alá, majd alacsony fokozaton kb. 10 percig főzzük. Hagyjuk kihálni, majd összeturmixoljuk. Az epret apróra vágjuk, a porcukorral együtt a rebarbarához keverjük. A zselatint egy kis meleg vízben feloldjuk, majd a keményre felvert tejszínnel együtt a püréhez keverjük. A kakaós piskótát a tepsiben hagyjuk, egyenletesen elsimítjuk rajta a rebarbarás krémet, és hűtőbe tesszük. A zselét a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük. A krémre simítjuk, újra hűtőbe tesszük. A tejszínt keményre felverjük, beleforgatjuk a porcukrot, azután a sütemény tetejére kenjük. Fogyasztásig hűtőben tartjuk, hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk, díszítésként eperszeleteket helyezünk rá vagy megszórjuk dekor cukorral.
Forrás: https://www.facebook.com