Túrógolyós tarka kocka


Ajánld ismerőseidnek!





Hozzávalók:
20 dkg margarin
15 dkg cukor
3 tojás
2,5 dl kefir
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 ek kakaópor

Golyókhoz:
25 dkg túró
5 ek cukor
1 tojássárgája
5 ek kókuszreszelék

Krémhez:
1 csomag tejszínízű pudingpor
3,5 dl tej
15 dkg porcukor
15 dkg puha margarin

Díszítéshez:
csokoládéreszelék
durvára tört pisztácia





Először a golyókat készítjük el. A túrót áttörjük, hozzákeverjük a cukrot, a tojássárgáját és a kókuszreszeléket. Kis (2-3 centi átmérőjű) gömböket formázunk belőle és amíg a tésztát elkészítjük, fagyasztóba tesszük. A tésztához a margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a kefirt, majd a lisztet és a sütőport. A fele masszát sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük. A maradékhoz hozzákeverjük a kakaóport és a fehér tésztára öntjük. Egyenletesen belesüllyesztjük a túrós golyókat, azután előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük. A tejszínes pudingport kevés tejjel és a fele cukorral simára keverjük, a többi tejet felforraljuk. Hozzáöntjük a pudingos masszát és sűrűre főzzük. A pudingot kihűtjük, majd beleforgatjuk a másik fele cukorral habosra kevert margarint. A kihűlt tésztára egyengetjük, végül megszórjuk csokoládé reszelékkel és durvára tört pisztáciával. 2-3 órára hűtőbe tesszük, azután kockákra vágjuk, ügyelve, hogy a túrós mintázat jól látszódjon.