Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
A tésztához:
• 40 dkg finomliszt
• 15 dkg kristálycukor
• 10 dkg vaj
• 1 tojás
• 1 dl tej
• 11 gr szalalkáli (1 csomag)
A tejszínes krémhez:
• 2 csomag tejszín ízű pudingpor
• 5 dl tej
• 20 dkg vaj
• 12 dkg porcukor
A karamellás krémhez:
• 1 csomag karamell ízű pudingpor
• 3 dl tej
• 8 dkg cukor
• 10 dkg vaj
Tészta készítése:
A tésztához a cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a vajat, a tejet, és addig főzzük, amíg teljesen fel nem olvad. A liszttel elkeverjük a szalalkálit, és a langyosra hűlt karamelles tejjel, tojással összegyúrjuk. 4 cipóra osztjuk, egyenként kisütjük a lapokat egy 24 ×39 cm-es, vajjal lekent tepsi hátoldalán 170 fokon, 7 perc alatt. Semmiképpen se haladjuk túl, mert nem fog összepuhulni a krémtől sem!
Tejszínes krém készítése:
A pudingporokat a tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük, majd kihűtjük, és a vajjal összekeverve kihabosítjuk. 2 részre osztjuk.
Karamelles krém készítése:
A pudingport a cukorral és a tejjel felfőzzük, kihűtjük, és a vajjal habosra keverjük.
Összeállítás:
Betöltjük a lapokat. Alsó lapra rákenjük a tejszínes krém felét, rátesszük a második lapot, erre a karamelles krémet kenjük. Mehet rá a harmadik lap, erre újra tejszín ízű krém, végül a negyedik lappal lezárjuk.
Egy éjszakára hűtőbe téve a lapok összepuhulnak, így másnap könnyedén szeletelhetjük. Tetejét porcukorral megszórjuk.
A tésztához:
• 40 dkg finomliszt
• 15 dkg kristálycukor
• 10 dkg vaj
• 1 tojás
• 1 dl tej
• 11 gr szalalkáli (1 csomag)
A tejszínes krémhez:
• 2 csomag tejszín ízű pudingpor
• 5 dl tej
• 20 dkg vaj
• 12 dkg porcukor
A karamellás krémhez:
• 1 csomag karamell ízű pudingpor
• 3 dl tej
• 8 dkg cukor
• 10 dkg vaj
Tészta készítése:
A tésztához a cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a vajat, a tejet, és addig főzzük, amíg teljesen fel nem olvad. A liszttel elkeverjük a szalalkálit, és a langyosra hűlt karamelles tejjel, tojással összegyúrjuk. 4 cipóra osztjuk, egyenként kisütjük a lapokat egy 24 ×39 cm-es, vajjal lekent tepsi hátoldalán 170 fokon, 7 perc alatt. Semmiképpen se haladjuk túl, mert nem fog összepuhulni a krémtől sem!
Tejszínes krém készítése:
A pudingporokat a tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük, majd kihűtjük, és a vajjal összekeverve kihabosítjuk. 2 részre osztjuk.
Karamelles krém készítése:
A pudingport a cukorral és a tejjel felfőzzük, kihűtjük, és a vajjal habosra keverjük.
Összeállítás:
Betöltjük a lapokat. Alsó lapra rákenjük a tejszínes krém felét, rátesszük a második lapot, erre a karamelles krémet kenjük. Mehet rá a harmadik lap, erre újra tejszín ízű krém, végül a negyedik lappal lezárjuk.
Egy éjszakára hűtőbe téve a lapok összepuhulnak, így másnap könnyedén szeletelhetjük. Tetejét porcukorral megszórjuk.