Gombás töltött dagadó


Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók:
• 1,5 kg tölteni való dagadó
• 15 dkg húsos füstölt szalonna
• 5 db tojás
• 30 dkg gomba
• 3 db zsemle
• 1 cs petrezselyemzöld
• 2 fej vöröshagyma
• só
• őrölt fekete bors
• grillfűszer
• ételízesítő
• 2 ek sertészsír



Elkészítése:

A szalonnát és a hagymát, gombát kockákra vágjuk. A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk. A tojásokból négyet megfőzünk, felkockázzuk. A dagadót felszúrjuk, kívül-belül besózzuk, fűszerezzük. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a gombát, sóval, borssal ízesítjük, és 10-15 percet pároljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a felkockázott főtt tojást. Összedolgozzuk a kinyomkodott zsemlékkel és egy nyers tojással. A tölteléket a dagadóba töltjük és hústűvel összetűzzük vagy bevarrjuk. A húst tepsibe tesszük, megkenjük hideg zsírral. A tepsit előmelegített sütőbe tesszük és kb. 1,5 órát sütjük. Szeletelés előtt hagyjuk kicsit hűlni.