KÜLÖNLEGES MEGGYES PUDINGOS PISKÓTA – LENYŰGÖZŐEN FINOM LETT, KI NE HAGYJÁTOK :-)



Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók a piskótához
6 tojás, 12 evőkanál forróvíz,
30 dkg porcukor,
30 dkg rétesliszt,
2 evőkanál kakaópor
1 sütőpor,
1 kg meggy a tésztára.
Krémhez
25 dkg Ráma margarin,
25 dkg porcukor,
1 db puncs- vagy eperpudingpor.

Mázhoz
10 dkg Ráma margarin,
4 evőkanál kakaó.

Elkészítése
A tojások sárgáját 12 evőkanál forróvízzel géppel 10 percig, kézzel 1/2 óráig keverjük, utána beleteszünk 30 dkg porcukrot és azzal még 5 percig keverjük. Hozzászitálunk 30 dkg lisztet, amibe előzőleg beleelegyítettük a sütőport. A massza negyedét egy másik edénybe tesszük és hozzákavarjuk a kakaóport. A tojáshab háromnegyedét a fehér tésztához, a megmaradt részt, a barna tésztához kavarjuk.  Kivajazott, kilisztezett nagyméretű tepsibe öntjük a fehér tésztát, majd rá a kakaósat. A tetején egyenletesen szétterítjük a kimagozott és lecsurgatott meggyet (vagy befőttet). Ezután mérsékelt lángon készre sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Ha már kihűlt, a következő krémet tesszük rá:

Krém
25 dkg Ráma margarint ugyanannyi porcukorral habosra keverünk, majd beleteszünk vagy 1 db hidegen elkészített GÁLA puncs-pudingot vagy 1 db Oetker puncs-vagy eperpudingot, amit 4 dl tejjel megfőzünk, majd kihűtve keverjük a vajaskrémbe. A krémet egyenletesen a sütemény fölé simítjuk és a következő mázt tesszük rá:

Máz
10 dkg Ráma margarint 4 evőkanál kakaóval csomómentesen elkeverjük, majd lassú tűzön langyosítjuk, míg folyékony lesz. Ezután a krémre kenjük. Kb. fél óra alatt megdermed. Ezután a tepsiben keresztbe felszeleteljük kb. 6-7 cm-es csíkokra. Fóliába csomagolva a hűtőszekrényben akár 1-2 hétig is friss marad. A krém és máz felkenését célszerű valamilyen széles eszközzel (pl. tortalapát) végezni, hogy a rétegek egyenletesek legyenek. Frissen is, hűtőszekrényben tárolva is nagyon finom ez a sütemény