Ellenállhatatlan és elronthatatlan vörösbársony oreo-brownie szeletek


Ajánld ismerőseidnek!



Aki szereti az oreo kekszet, a vörösbársony tortát és a csokoládés brownie-t, ezt a süteményt is szeretni fogja. Mindhárom finomság benne van, tetejükön finom ganache krémmel.

Hozzávalók:
Brownie:

150 g étcsokoládé
100 g sós vaj
200 g barnacukor
2 tojás
75 g liszt
40 g kakaópor

Vörösbársony tészta:

1 kis tojás
110 g finom kristálycukor
1 csipet só
1 evőkanál vörös ételfesték
1 teáskanál kakaó
2 csepp vanília kivonat
1 teáskanál ecet
90 ml napraforgó olaj
100 g liszt
60 ml író

Bevonat:

60 g sós vaj
200 g porcukor
6 oreo keksz
3 evőkanál zsíros tejszín

Ganache:

150 g étcsokoládé
75 ml zsíros tejszín
40 g sós vaj
Végül egy maréknyi szárított málna.





Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és kenjünk ki vajjal egy 20×24 cm-es sütőformát. A legjobb, ha olyan szilikon formát használunk, amiben külön hely van a minden egyes szeletnek. Mikróban olvasszuk össze a csokoládét, a vajat, a cukrot. Jól keverjük össze és figyeljünk rá, hogy a keverék ne legyen túl forró. Ezután üssük bele a tojásokat. Tegyük hozzá a lisztet és a kakaót, majd keverjük simára.
Öntsük a formába a tésztát úgy, hogy a forma feléig érjen a massza.
Készítsük el a vörösbársony tésztát. Az összes nedves hozzávalót keverjük össze, majd adjuk hozzá a cukrot és keverjük el alaposan. Majd tegyük hozzá a lisztet, a kakaót és a sót.
Öntsük ezt a keveréket a szilikonformában lévő tészta tetejére úgy, hogy mindkét tésztaféléből egyenlő mennyiség legyen a formában. Süssük 20 percig majd hagyjuk kihűlni.
Keverjük össze a porcukrot a vajat és a tejszínt. Törjük apróra a kekszeket és keverjük hozzá a tejszínes keverékhez. Kanalazzunk mázat a kihűlt tészta tetejére.
Készítsük el a ganache krémet. Melegítsük fel a tejszínt mikróban néhány másodpercig, törjük bele a 100 g étcsokoládét és adjuk hozzá a puha vajat. Keverjük össze a felolvasztott vajat és csokoládét.
Öntsük a csokis mázat az oreo bevonatra, ha már kihűlt és nem túl meleg. A réteges tésztát tegyük hűtőbe, ha nagyobb sütőformában készítettük, közvetlenül tálalás előtt szeleteljük és szórjuk meg szárított málnával. 12 szelet lesz belőle.



Forrás:  http://ketkes.com