Kókuszos habgaluskás, krémes sütemény


Ajánld ismerőseidnek!



A barna piskóta hozzávalói:
6 tojás
12 kanál cukor 
6 evőkanál víz 
2 evőkanál kakaó 
8 evőkanál liszt 
1 sütőpor
A hozzávalókból piskótát keverünk, 24 ×39 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.

A kókusz galuska hozzávalói:
5 tojásfehérje
10 ek. cukor
3 ek. liszt
10 dkg kókuszreszelék
½ csg sütőpor

A krém hozzávalói:
5 tojássárgája
5 dkg finomliszt
3 csg vaníliás cukor
3,5 dl tej
20 dkg cukor
25 dkg vaj

A krémre:
10 dkg olvasztott csokoládé
3 dl habtejszín



A kókuszgaluska készítése:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral,hozzá keverjük a liszttel,sütőporral elkevert kókuszreszeléket.
A tepsiben várakozó tésztára szaggatjuk evőkanál segítségével és együtt megsütjük 180 fokon.
TŰPRÓBA!

A krém készítése:
A tojások sárgáit a liszttel,tejjel,cukrokkal felfőzzük ,amikor kihűlt a vajjal habosra keverjük.
A krémet a kihűlt tésztára simítjuk,erre a krémre olvasztott csokoládét csurgatjuk.
Végül a tejszínt kemény habbá verjük és tetejére tesszük.
3 dkg körüli olvasztott csokoládét csurgattam rá.