Ajánld ismerőseidnek!
Aki szereti az almás süteményeket, az ne hagyja ki ezt a finomságot! Nem lehet betelni ezzel a remek sütivel!
Hozzávalók:
4 tojás
18 evőkanál cukor
18 evőkanál olaj
18 evőkanál tej
24 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
A töltelékhez:
1,5 kg alma
cukor ízlés szerinti mennyiségben
őrölt fahéj
vaníliaaroma
A tetejére:
3 dl habtejszín
vágott dió
Elkészítése:
A meghámozott almát lereszeljük, kinyomkodjuk a levét és tetszés szerinti mennyiségű cukrot, fahéjat és vaníliaaromát keverünk hozzá. Összeállítjuk a tésztát: a tojásokat, a cukrot, az olajat és a vaníliás cukrot egy tálba tesszük és mixerrel összedolgozzuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük, hozzáadjuk, majd a tejet is hozzákanalazzuk és kidolgozzuk a tésztát. A tészta állaga híg lesz, de ettől ne ijedjünk meg, ilyennek kell lennie. A felét papírral bélelt tepsibe öntjük, majd 180 fokos sütőben 10 percig sütjük. Kivesszük a tésztát, ráhalmozzuk a lereszelt almát és befedjük a tészta másik felével. Tovább sütjük 30 percen át. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük. A habot felverjük és minden szelet süteményre nyomunk belőle, majd bőségesen megszórjuk vágott dióval.
Hozzávalók:
4 tojás
18 evőkanál cukor
18 evőkanál olaj
18 evőkanál tej
24 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
A töltelékhez:
1,5 kg alma
cukor ízlés szerinti mennyiségben
őrölt fahéj
vaníliaaroma
A tetejére:
3 dl habtejszín
vágott dió
Elkészítése:
A meghámozott almát lereszeljük, kinyomkodjuk a levét és tetszés szerinti mennyiségű cukrot, fahéjat és vaníliaaromát keverünk hozzá. Összeállítjuk a tésztát: a tojásokat, a cukrot, az olajat és a vaníliás cukrot egy tálba tesszük és mixerrel összedolgozzuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük, hozzáadjuk, majd a tejet is hozzákanalazzuk és kidolgozzuk a tésztát. A tészta állaga híg lesz, de ettől ne ijedjünk meg, ilyennek kell lennie. A felét papírral bélelt tepsibe öntjük, majd 180 fokos sütőben 10 percig sütjük. Kivesszük a tésztát, ráhalmozzuk a lereszelt almát és befedjük a tészta másik felével. Tovább sütjük 30 percen át. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük. A habot felverjük és minden szelet süteményre nyomunk belőle, majd bőségesen megszórjuk vágott dióval.
Forrás: http://bidista.com/kaprazatos-habos-almas-szelet-dioval-konnyed-finomsag-alig-van-vele-munka/