ZITA SZELET


Ajánld ismerőseidnek!



Tészta:

6 tojássárgája
6 evőkanál porcukor
6 evőkanál víz
2 evőkanál kakaópor
15 dkg darált dió
6 evőkanál liszt
1/2 csomag sütőpor
6 tojásfehérje kemény habja

Krém:

25 dkg margarin
15 dkg porcukor
rum mennyisége ízlés szerint
35 dkg gesztenyemassza
1 csomag vaníliás pudingpor
1 evőkanál liszt
3 dl tej

Máz:

15 dkg tortabevonó csokoládé
5 dkg fehér csokoládé
2 evőkanál étolaj







A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet, a kakaóport, a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és a tojásfehérjék keményre vert habját. A tésztamasszát kétfelé vesszük. 25 × 39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben 2 lapot sütünk.


A krémhez a margarint porcukorral, rummal kikeverjük. Kétfelé vesszük, egyikbe a 35 dkg gesztenyemasszát keverünk, és az alsó lapra kenjük. A vaníliás pudingport, lisztet kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzáadjuk, és felfőzzük. Ha kihűlt, a margarinos krém másik feléhez adjuk. Rákenjük a gesztenyekrémre, és befedjük a másik lappal. Porcukorral is megszórhatjuk, vagy csokimázzal bevonjuk.