Csodaszép kakaós sütemény


Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók

A piskótához

8 tojás 8 ek porcukor 4 ek liszt 4 ek keserű kakaópor 0,5 mk sütőpor 0,5 mk szódabikarbóna Töltelék

50 dkg túró 3 ek cukor 2 cs vaníliás cukor 1 1/2 ek tejföl 500 ml tejszín 1 cs habfixáló 





Elkészítése:

A piskóta hozzávalóiból hagyományos módon elkészítjük a piskótát, előmelegített, 180 fokos sütőben 17 percig sütjük, nagy tepsiben. A töltelékhez a túrót összetörjük, hozzáadjuk a 2 féle cukrot, a tejfölt, és belekeverjük a habfixálót. A habtejszínt kemény habbá verjük és összedolgozzuk a túróval. A kihűlt piskótát lapjában ketté vágjuk, az alsó lapra kenjük a krémet és befedjük a másik lappal.
1 órára hűtőbe tesszük dermedni.Tetejére porcukrot szórunk

 


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is



Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje