Így csökkentsd a tág pórusokat egyetlen hozzávalóval!


Ajánld ismerőseidnek!




Számos kozmetikum van, amit erre a célra megvásárolhatunk, de ezek a készítmények káros kémiai anyagokkal vannak tele és elég drágák is. Helyettük használhatjuk a saját kezűleg elkészített, természetes kozmetikumunkat, ami még jobb eredményt is hozhat. Erre a célra a leghatékonyabb a szódabikarbóna.

2 evőkanál szódabikarbónához adjunk kevés vizet, keverjük össze és a kapott pasztát kenjük az arcunkra
hagyjuk fenn 15 percig, majd hideg vízzel mossuk le
A tág pórusokat csökkentheted a következő módszerekkel is. Ezek szintén extrém hatékonyak és nem kell hozzájuk több 1, 2 vagy 3 hozzávalónál.


Tojásfehérje és citromlé
Készítsd el a természetes arcmaszkodat néhány csepp citromlé és 2 tojásfehérje keverékéből. Addig keverd, míg homogén állagú kencét nem kapsz, majd vidd fel az arcodra. Hagyd néhány perc alatt megszáradni, majd utána mosd le hideg vízzel. Ez a maszk segít összehúzni a pórusokat, de eltávolítja az elhalt hámsejteket és a felesleges zsírt is a bőrről.

Mandula és limelé
Egy kis tálba tegyél egy kevés mandulát és vizet. A mandulát egész éjszakán át hagyd ázni a vízben. Reggel törd össze a manudulákat és készíts pasztát. Ezután adj hozzá 1 teáskanál lime levet. Vidd fel az arcodra és hagyd fenn fél órán át, majd mosd le hideg vízzel.




Paradicsom és limelé
A paradicsomléhez keverjük 1-2 csepp limelevet. Egy vattapamacsot mártsunk bele és hagyjuk a bőrön 15 percig. Hideg vízzel mossuk le. Eltávolítja a zsírt a bőrről a lime-ban lévő savnak köszönhetően, míg a paradicsom összehúzó hatásával segíti a probléma megoldását.

Uborka, citrom és rózsavíz
Hámozd meg az uborkát, a húsát nyomkodd össze. Adj hozzá 1 teáskanál rózsavizet és néhány csepp citromlevet. Egy tiszta ruhát márts bele a keverékbe, majd tedd az arcodra. Hideg vízzel mosd le.

Citrom és ananászlé
Egy fél citroma és a fél bögre ananászlére lesz szükség. Facsard ki a citromlevet és keverd össze az ananánszlével. Márts egy tiszta ruhát a lébe és ezt tedd az arcodra 5 percre. Ezután hideg vízzel mosakodj meg. Az ananászban sok enzim található, mely nagyon hasznos a bőr tisztításában és feszesítésében is. Ezt még hatékonyabbá teszi a citromsav összehúzó hatása.

Kezdjünk el egészséges étrendet folytatni és már egy nagy lépéssel közelebb kerültünk a javulás felé. Ehhez azonban tudni kell azt, mely ételek tesznek és jót és melyektől kell tartózkodni. Növeljük a C-vitamin és a béta-karotin bevitelt, azaz együnk több olyan élelmiszert, amiben sok a tápanyag. Mindennap igyunk sárgarépa levet, ebben sok C-vitamin található. De nagyon jó választás a zeller is. Mindennap fogyasszunk zellerszárat a májat és a belek méregtelenítéséhez. A klorofill a zeller leveleiben és szárában is magas koncentrációban van jelen.    

Forrás:  http://ketkes.com