Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók a tésztához:
60 dkg liszt
2 ek. étolaj
5 dkg élesztő
6 dkg cukor
pici só
3 dl tej
A krémhez:
1 Rama
20 dkg porcukor
3 ek. kakaó
1 csg vaníliás cukor
A kalács lekenéséhez:
1 db tojássárgája
Elkészítése:
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk a cukorral és összegyúrjuk a többi hozzávalóival.
6 cipót formálunk belőle.
Fél órát pihentetjük.
Addig a krém hozzávalóit kikeverjük.
Tepsi nagyságúra sodorjuk mindegyik cipót,egyenként megkenjük a krémmel és feltekerjük.
3-3 tekercset összefonunk,sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Fél órát még pihentetjük,tojássárgával lekenjük és sütjük.
60 dkg liszt
2 ek. étolaj
5 dkg élesztő
6 dkg cukor
pici só
3 dl tej
A krémhez:
1 Rama
20 dkg porcukor
3 ek. kakaó
1 csg vaníliás cukor
A kalács lekenéséhez:
1 db tojássárgája
Elkészítése:
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk a cukorral és összegyúrjuk a többi hozzávalóival.
6 cipót formálunk belőle.
Fél órát pihentetjük.
Addig a krém hozzávalóit kikeverjük.
Tepsi nagyságúra sodorjuk mindegyik cipót,egyenként megkenjük a krémmel és feltekerjük.
3-3 tekercset összefonunk,sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Fél órát még pihentetjük,tojássárgával lekenjük és sütjük.
Forrás: Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje