SÜTÉS NÉLKÜLI KRÉMES EPERTORTA, KÁPRÁZATOS FINOMSÁG!


Ajánld ismerőseidnek!


Hozzávalók a laphoz:
20 dkg háztartási keksz
10 dkg vaj
10 dkg eper
A fehér réteghez:
25 dkg mascarpone
1 dl habtejszín
3 evőkanál porcukor
1 teáskanál reszelt citromhéj

A piros réteghez:
25 dkg mascarpone
15 dkg eper
3 evőkanál porcukor
15 g zselatin

Díszítéshez:
tejszínhab
eper





Elkészítése:
A darált kekszet a vajjal összekavarjuk és lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk. A megmosott epret félbevágjuk és a kekszes rétegre tesszük az eperszeleteket. Összeállítjuk a fehér krémet: a mascarponét a porcukorral és a citromhéjjal kikavarjuk. A habot felverjük és a mascarponés krémhez keverjük. A kekszes rétegre simítjuk és hűtőbe tesszük. Elkészítjük az epres krémet: a mascarponét a porcukorral kikavarjuk. Az epret összeturmixoljuk és a krémhez adjuk. A zselatint kevés vízben feloldjuk és hozzákavarjuk, majd a fehér rétegre simítjuk. Hűtőbe tesszük legalább 3 órára, hogy a krémek megdermedjenek. Tálalás előtt tejszínhabbal és eperdarabokkal díszítjük. Tetszés szerint akármilyen más gyümölccsel elkészíthető.


Forrás:  http://bidista.com