Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg finomliszt
1 db tojás
2,5 dl tejföl
1 csipet só
A tészta kenéshez:
10 dkg olvasztott margarin
10 dkg finomliszt
A rétes kenéséhez:
3 ek étolaj
A kész rudak kenéséhez:
3 ek étolaj
2 ek tejföl
A tálaláshoz :
porcukor
A túrós töltelékhez:
50 dkg tehéntúró
cukor:ízlés szerint
1 vaníliás cukor
2 ek tejföl
A mákos töltelékhez:
15 dkg darált mák
50 dkg gyalult tök
cukor ízlés szerint
2 ek tejföl
Elkészítés:
A tölteléket készítjük el először.
A túrós töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A tököt legyaluljuk,jól kifacsarjuk,a mákkal,cukorral,tejföllel összekeverjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
A margarint felolvasztjuk,a liszttel elkeverjük.
A tésztát kinyújtjuk,megkenjük a lisztes margarinnal.
Feltekerjük.
Hűtőbe tehetjük pihenni.
Én nem tettem.
4 részre vágjuk.
Egyenként vékonyra kinyújtjuk,tepsi méretre.(24×39 cm)
Étolajjal lekenjük.
2 rudat túróval töltjük.
A közepére terítjük a tölteléket és feltekerjük.
Tepsibe tesszük ,étolajjal lekenjük,majd a tejföllel is.
2 rúd túrós rétes,2 rúd tökös mákos sült ki.
200 fokra melegített sütőben 35 percig sütjük
Forrás: Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje