Ajánld ismerőseidnek!
A tésztához:
50 dkg liszt
fél csomag sütőpor
17 dkg porcukor
1 kávéskanál darált kávé
1 tojás sárgája
1 egész tojás
20 dkg margarin
A krémhez:
1,25 dl erős feketekávé
2 evőkanál rétesliszt
13 dkg margarin
15 dkg porcukor
A mázhoz:
20 dkg porcukor
2 kanál forró feketekávé
1 evőkanál étolaj
.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy órát pihentetjük, majd lisztezett gyúrótáblán 3 mm-re nyújtjuk, és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Szilikonos sütőpapírral fedett tepsiben megsütjük./3 nagy tepsivel sült ki/
A krémhez a feketekávét felfőzzük a liszttel, majd kihűtjük. Kikeverjük a margarint a porcukorral és a kettőt összekeverjük.
A krémmel betöltjük a kihűlt 2-2 korongot,a mázzal bevonjuk.
A mázhoz a forró kávét ráöntjük a porcukorra, hozzáadjuk az étolajat és addig keverjük,míg a cukor el nem olvad,vagyis szép,fényes mázat kapunk.
Keverés közben pár másodpercre betettem a mikróba,majd újra kevertem