Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók a tésztához
2 tojás
3 ek porcukor
4 ek langyos méz
50 g vaj
450 g liszt
5+2 ek tej
1 csapott tk szódabikarbona
pár csepp citromlé
2 evőkanál kakaópor
Krém:
2 cs. tejszínízű pudingpor
7 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
Máz:
1 tojásfehérje
fél citrom leve
20 dkg porcukor
A lisztet egy tálba tesszük, a közepébe belerakjuk a többi hozzávalót, a szódabikarbónát felfuttatjuk a citromlével és a masszát jól összegyúrjuk.
A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felébe beledolgozunk 2 ek kakaót, amit 2 ek tejjel elkavartunk.
2-2 lapot nyújtunk a fehér és a kakaós tésztából (25x35 cm), majd megsütjük. ( 180-200 fok )
A tejben felfőzzük a pudingot. Habosra keverjük a margarint a porcukorral. A kihűlt pudinghoz adjuk a cukros margarint, majd 1/3 részébe ízlés szerint kakaóport teszünk.
Összeállítjuk a sütit a képen látható módon.
A mázhoz kikeverjük a tojásfehérjét a porcukorral és citromlével. Rásimítjuk a süteményre, hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.
2 tojás
3 ek porcukor
4 ek langyos méz
50 g vaj
450 g liszt
5+2 ek tej
1 csapott tk szódabikarbona
pár csepp citromlé
2 evőkanál kakaópor
Krém:
2 cs. tejszínízű pudingpor
7 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
Máz:
1 tojásfehérje
fél citrom leve
20 dkg porcukor
A lisztet egy tálba tesszük, a közepébe belerakjuk a többi hozzávalót, a szódabikarbónát felfuttatjuk a citromlével és a masszát jól összegyúrjuk.
A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felébe beledolgozunk 2 ek kakaót, amit 2 ek tejjel elkavartunk.
2-2 lapot nyújtunk a fehér és a kakaós tésztából (25x35 cm), majd megsütjük. ( 180-200 fok )
A tejben felfőzzük a pudingot. Habosra keverjük a margarint a porcukorral. A kihűlt pudinghoz adjuk a cukros margarint, majd 1/3 részébe ízlés szerint kakaóport teszünk.
Összeállítjuk a sütit a képen látható módon.
A mázhoz kikeverjük a tojásfehérjét a porcukorral és citromlével. Rásimítjuk a süteményre, hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.