Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
28 dkg liszt
24 dkg vaj
1 cs vaníliás cukor
3 tojás sárgája
2-3 evőkanál tej
Tetejére:
3 tojás fehérje
25 dkg porcukor
Megtöltéshez:
lekvár (savanykásabb jobb, mert édes a süti, pl. áfonya lekvár nagyon finom bele, én azzal szoktam)
Elkészítés:
A tésztához valókat alaposan összegyúrom, majd fóliába csomagolva, hűtőbe teszem kb. fél órára pihenni. Lisztezett deszkán nyújtom 3-4 mm vastagra, picike pogácsaszaggatóval kb 3 cm átmérőjű kis korongokat szaggatok. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom sorba.
A tojásfehérjét pár csepp ecettel kemény habbá verem, miközben folyamatosan hozzáadom a porcukrot. A habos-cukros krémmel megkenem a tésztakorongokat (ha van nyomózsákod, az a legjobb), és előmelegített sütőben, 160 fokon szép aranyszínűre sütöm. Ha kihűltek, kettőt-kettőt lekvárral összetapasztok.