Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg finomliszt
25 dkg margarin
1 db tojás
1 kk sütőpor
1 dkg élesztő
1 cs vaníliás cukor
10 dkg porcukor
2 ek tejföl
0,5 dl tej
A töltelékhez:
25 dkg darált dió
20 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
40 dkg baracklekvár
A mázhoz:
15 dkg porcukor
15 dkg vaj
2 ek finomliszt
4 ek kakaópor
2 ek víz
4-5 csepp citromlé
Elkészítés:
A diót összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.
Hozzáadjuk az élesztős tejet, a sütőport, a porcukrot, a tojást, a vaníliás cukrot, a tejfölt és jól összedolgozzuk.
Az összegyúrt tésztát három részre osztjuk.
A tepsit szilikonos sütőpapírral béleljük.
Az első részt kinyújtjuk és kibéleljük vele a tepsit.
Megkenjük a baracklekvár felével, , rászórjuk a cukros dió felét.
Beborítjuk a másik kinyújtott tésztalappal, amit ismét megkenünk lekvárral és rászórjuk a dió másik felét. Ráhelyezzük a harmadik kinyújtott tésztát, kissé rányomkodjuk, villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben 200 C°-on kb 30 perc alatt szép világos barnára sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni. Amíg hűl a tészta, elkészítjük a mázat.
A hozzávalókat egy kis lábasba tesszük és összemelegítjük.
Addig főzzük,nem forraljuk,míg jó nyúlós lesz a csokoládémáz.
A kihűlt tésztára csurgatjuk,a tepsit jól megrázzuk,hogy a máz elterüljön.
Gyorsan köt,késsel ne kenjük,mert nem lesz egyenletes a bevonat