Ajánld ismerőseidnek!
A tésztához:
7 tojás sárgája
20 dkg cukor
20 dkg liszt
1 cs. sütőpor
2 ek. kakaó
10 ek. víz
2 evőkanál olaj
A krémhez:
7 tojás fehérje
7-10 ek. cukor ( ízlés szerint )
2 cs. vaníliás pudingpor
5,5 – 6 dl tej
A tetejére :
3,5-4 dl Hulala tejszín
reszelt csokoládé
Elkészítés :
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Előmelegített sütőben, vajazott, lisztezett tepsiben kb. 180 fokon süssük kb. 20 percig a piskótát. Amíg a piskóta sül készítsük el a krémet. A pudingport a cukorral és a tejjel összekeverjük és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. A tojások fehérjét verjük kemény habbá. Még forrón keverjük össze a pudingot és a habot, majd kenjük a tészta tetejére, és tegyük vissza a sütőbe további 10 – 15 percre, közepes hőfokon. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt akkor felvert tejszínhabbal, és reszelt csokoládéval díszítjük. Tepsi mérete:32cm x 20cm
Jó étvágyat kívánok hozzá!