Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók 2 rúdhoz:
50 dkg darált háztartási keksz
20 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
1 /2 dl rum vagy 1 rumaroma
3 ek. baracklekvár
5 dkg kakaópor
1 dl fekete kávé
Az összeállításhoz:
tej
A krémhez:
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
1 vaníliás cukor
rum ízlés szerint
A feltekeréshez:
5 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
A darált kekszet a kakaóval,porcukorral ,kókuszreszelékkel összekeverjük,majd hozzá adjuk a rumot,lekvárt,kávét és annyi tejjel összegyúrjuk,hogy könnyen nyújtható legyen.
Két részre osztjuk.
A krém hozzávalóit jól kikeverjük és a két felé osztjuk.
Egy munkalapot befedünk fóliával megszórjuk kókuszreszelékkel és az első tésztát téglalap alakúra nyújtjuk.
Rákenjük az első adag krémet és a fólia segítségével feltekerjük.
A másiknál is így járunk el.
Én kekszes lapot,nyújtás előtt 2 percre betettem a mikróba,jól bepuhult,könnyen feltudtam tekerni .
Hűtőbe tesszük pár órára,én egy éjszakára.
Másnap könnyen szeletelhető.