Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók a tésztához:
8 db tojás
8 ek víz
10 ek porcukor
25 dkg finomliszt
1 csg sütőpor
2 ek kakaópor
A krémhez:
2 csg tejszín ízű pudingpor
6 dl tej
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
1 fiola rumaroma
A tetejére:
4 ek kókuszreszelék
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra keverjük elektromos habverővel.
Ezután tovább keverjük a kanalanként hozzá adott vízzel.
A lisztet a sütőporral elkeverjük és könnyedén hozzá keverjük egy fakanállal.
Egy nagyméretű tepsit sütőpapírral kibélelünk,a tészta ¾ részét bele öntjük,elsimítjuk.
Az ¼ részhez hozzá keverjük a kakaóport és foltokban rárakjuk a sárga tésztára.
180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
A tésztát hosszában elvágjuk.
Mindkét lapot fél fiola rummal elkevert tejjel meglocsoljuk.
Krém készítés:
A pudingporokat a cukorral,a tejjel simára keverjük és felfőzzük,majd kihűtjük.
A kihabosított vajjal összekeverjük.
Fél fiola rumaromával jó krémessé keverjük és utolján hozzá keverjük a kókuszreszeléket.
Az alsó lapra rákenjük a krém ¾ részét ,rátesszük a másik lapot és megkenjük a megmaradt krémmel.
Kókuszreszelékkel bőven megszórjuk.