Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók a tésztához:
7 tojás
150 g cukor
150 g liszt
2 tasak cappucino por (tasakonként 12, 5 dkg)
50 g pirított, darált dió
50 g pirított darabos dió
1 tasak sütőpor
Krémhez:
225 g cukor
250 g vaj, vagy margarin
3 tojás
5 tasak cappucino por (tasakonként 12,5 dkg)
Az öntethez:
narancslé, rumaroma
A tetejére:
350 ml habtejszín
csokoládéreszelék
Elkészítése:
A sütőt melegítsd elő és bélelj ki papírral egy 32 x 40 cm-es tepsit. A tésztát készítjük el először. A lisztet a sütőporral szitáld egy tálba és keverd össze a cappucino porral. A tojásfehérjéből verj kemény habot, majd add hozzá a cukrot és verd tovább. A tojások sárgáját egyenként add hozzá, közben folyamatosan verd. Add hozzá a lisztet, majd mind a diót. A tésztát öntsd a tepsibe és süsd nagyjából 25 percig, hagyd hűlni.
Krém: az egész tojásokat és a cukrot tedd egy edénybe és vízgőz fölött folyamatosan kavargasd, néhány perc múlva add hozzá a cappucino port is. Nagyjából 15 percig kevergesd folyamatosan a vízgőz fölött, amíg sűrű krém lesz belőle. A krémet hűtsd ki, majd kanalanként add a habosra kavart vajhoz.
A lapot jól locsold be, az enyém nagyon magasra nőtt, ezért vágtam ketté és töltöttem meg a krémmel. Vagy töltsd meg a lapokat, vagy ha egyben hagyod, akkor a tetejére halmozd. Kend rá a tejszínhabot és szórd meg csokoládéreszelékkel, vagy cappucino porral.