Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók 1 lap:
2 evőkanál víz
6 tojás
7 evőkanál cukor
7 evőkanál liszt
Hozzávalók 2 lap:
2 evőkanál liszt
250 g cukor
6 tojás
150 g kókuszreszelék
A krémhez:
300 g vaj
6 tojássárgája
8 evőkanál porcukor + 4 evőkanál porcukor
vaníliaaroma
Elkészítése:
Az első lap: A 6 tojásfehérjéből a cukorral és a 2 evőkanál vízzel habot verünk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a lisztet. Egy nagyobb tepsit kivajazunk, kilisztezünk, beleöntjük a tésztát és közép meleg sütőben megsütjük.
Második lap: A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat félretesszük. A 6 tojásfehérjéből a porcukorral kemény habot verünk, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd a lisztet. Akkora tepsiben sütjük mint az első lapot, kivajazzuk, kilisztezzük és közép meleg sütőben megsütjük. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, csak utána vesszük ki a tepsiből.
Krém: a második lapból megmaradt 6 tojássárgáját 8 evőkanál porcukorral vízgőz fölött besűrítünk, addig kavargatjuk, amíg krém lesz belőle. Hagyjuk kihűlni. A vajat a porcukorral habosra keverjük és a hideg krémet kanalanként hozzáadjuk. Tetszés szerinti mennyiségű vaníliaaromával ízesítjük. Ha kakaós krémet szeretnénk készíteni, akkor a tojássárgákhoz adjunk 4 evőkanál kakaóport is.
Összeállítjuk a süteményt: az első lapra kenjük a krémet, rátesszük a második lapot és erre tetszés szerint tehetünk csokimázat és megszórjuk kókuszreszelékkel de anélkül is finom. Miután összeállítottuk a süteményt, néhány órára nem árt hűtőszekrénybe tenni.
Csokimáz: 150 g porcukrot, 2 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál vízzel elkeverünk és lassú tűzön addig forrósítjuk, amíg máz lesz belőle. Amikor elvettük a tűzhelyről 2 evőkanál olajat keverünk bele. Miután kicsit hűlt, már használhatjuk is, még mielőtt besűrűsödik.