Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
1 csomag réteslap
100 g porcukor
2 tasak vaníliás cukor
800 ml tej
2 tojássárgája
2 csomagvanliás pudingpor
250 g vaj
350 – 500 ml habtejszín (attól függően milyen magas sütemény készítesz)
étcsokoládé a tetejére
Elkészítése:
A réteslapot kivesszük a csomagolásból és kettőbe vágjuk. tepsibe tesszük,villával megszurkáljuk és megsütjük, de helyettesíthetjük készen vásárolt krémes lappal is, amit nem kell sütni.
Megfőzzük a krémet: A tejet, a pudingport, a cukrot és a vaníliát főzni kezdjük. Amikor már elég meleg, hozzáadjuk a felvert tojássárgákat és közben kavargatjuk. Amikor besűrűsödött, levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni. A vajat habosra kavarjuk és kanalanként hozzáadjuk a krémhez.
A réteslapok felét tálcára tesszük és megkenjük a krémmel. A habtejszínt felverjük és a krémre kenjük, befedjük egy másik réteg lappal. Tetszés szerint étcsokoládét olvasztunk és bevonjuk vele.