Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók a tésztához:
6 tojás
6 ek cukor
6 ek liszt
6 ek langyos víz
2-3 ek keserű holland kakaópor
1 csomag sütőpor
1 narancs reszelt héja
1-2 ek narancslé
A tejszínkrémhez:
5 dl tejszín
1 csomag zselatinfix
1 narancs reszelt héja
1 ek porcukor
A csokikrémhez:
15 dkg csokoládé jóminőségű
10 dkg margarin
1 dl tejszín
A bevonathoz:
10 dkg ét tortabevonómassza
2 ek olaj
Elkészítése:
A tésztához a tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, aztán apránként hozzáadjuk a vizet és a narancs levét. A tojások fehérjét keményre felverjük. A liszthez keverjük a sütőport, és a kakaóport.A sárgájájához adagoljuk a fehérjét, és szitáljuk folyamatosan a kakaós lisztet hozzá. Mindezt óvatosan keverjük ne törjük össze a tésztát. Ha egyenletesen elkevertük, akkor egy sütőlemezt kibélelünk papírral,vagy szilikon lappal, és elkenjük rajta a piskótának való masszát.200 fokon előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük. kb 30×23 cm-es legyen a lap.Ha kihűlt kettévágjuk.Az egyik lapot egy akkora tepsibe helyezzük, mint a mérete.A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, a tejszínt hozzáöntjük, és elkeverjük. Ha felolvadt az egész, a margarint belerakjuk. A hűtőbe tesszük. Amikor megköt, akkor egy robotgéppel kihabosítjuk. A tejszínt a cukorral felverjük, és a zselatinfixxel és narancshéjjal elkeverjük. A piskótalapra kenjük a tejszínkrém felét, majd erre kerül a kihabosított csokikrém. Egyszerűbben úgy készül, hogy dresszingzsákba szedjük a krémet, és rányomkodjuk pöttyözzük a krémet a tejszínkrémre. Erre kerül a másik adag tejszínkrém, és befedjük a másik piskóta lappal.Lenyomkodjuk, és hűtőbe tesszük dermedni. Gőz felett az étcsokit megolvasztjuk, a kevés olajjal. A lap tetejére elkenjük, és vissza tesszük a hűtőbe. Vízbe mártott késsel szeleteljük a megfelelő dermedés után kockákra. Hagyjunk maradéknak csokikrémet, és akkor egy csillagcsöves zsákból díszíthetjük fel a tetejét a kockáknak.narancshéjjal ha maradt díszíthetjük, de ez nem publikus.