Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók
40 dkg finomliszt
0,7 dl langyos tej (70 ml)
150 g natúr joghurt
1 tojás
csipet só
4 púpos evőkanál kristálycukor (vagy ízlés szerint)
5 dkg puha vaj
3 dkg friss élesztő
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1-2 evőkanál tej
A tetejére:
1 tojássárgája
1 teáskanál kristálycukor
1 teáskanál tej
Elkészítés:
Az élesztőt langyos ,cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk,a többi hozzávalókat hozzá adva és a megkelt élesztőt is.
Tésztát dagasztunk.
A tésztát elfelezzük.
Felébe bele gyúrjuk a kakaóport,egy kicsi langyos tejjel.
Duplájára kelesztjük mindkét cipót.
Lisztezett deszkára borítjuk.
Először a világos tésztát nyújtjuk ki kör alakúra,majd a kakaósat.
A világosra tesszük a kakaós tésztát.
Nyújtófával ellapítjuk.
Cikkekre vágjuk,majd feltekerjük kifli alakúra.
(Az,hogy hány cikk legyen,mindenki döntse el,hogy kisebb vagy nagyobb kifliket szeretne.)
Sütőpapírral fedett tepsire tesszük.
A tojás ,tej,cukor keverékével lekenjük.
15 percet hagyjuk még kelni.
25 perc alatt 180 fokon megsütjük