Ajánld ismerőseidnek!
Tészta:
25 dkg liszt
10 dkg porcukor
5 dkg margarin
1 tojás+1 tojássárgája
1 ek méz
1 ek rum
1 kk szódabikarbóna
Krém:
1 liter tej
2 cs vanília pudingpor
2 ek liszt
3 db tojássárgája
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
4 dl tejszín
25 dkg liszt
10 dkg porcukor
5 dkg margarin
1 tojás+1 tojássárgája
1 ek méz
1 ek rum
1 kk szódabikarbóna
Krém:
1 liter tej
2 cs vanília pudingpor
2 ek liszt
3 db tojássárgája
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
4 dl tejszín
ELKÉSZÍTÉS: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre osztjuk. Sütőpapíron kinyújtjuk, 25×35 cm-es tepsi hátulján megsütjük a lapokat, 180 fokon 5-10 percig. Ha megsültek az egyik lapot kockázzuk fel akkorára, amekkora sütiket szeretnénk majd. A krémhez a pudingport keverjük össze a liszttel, majd adjuk hozzá a tojássárgákat és a tejet, főzzük sűrűre. A vajat keverjük habosra a cukrokkal, majd adjuk a kihűlt pudinghoz. A tejszínt verjük kemény habbá. Tegyük egy tálcára az alsó lapot, kenjük meg a vaníliás krémmel, majd a tejszínhabbal, tegyük a tetejére a felvágott tésztalapokat. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük. Szórjuk meg porcukorral. |