Pehelykönnyű túrós pite • Kockákra vágva, még melegen tálaljuk


Ajánld ismerőseidnek!




A töltelékhez
1,5 evőkanál finomliszt
1 darab nagy citrom reszelt héja
2 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
30 dkg kristálycukor
1 kg tehéntúró
maréknyi mazsola
4 darab tojásfehérje
A tésztához30 dkg finomliszt
4 darab tojássárgája
0,5 dl tej
1 kiskanál kristálycukor

3 dkg Dr. Oetker Instant Élesztő
15 dkg Rama
A tepsi kikenéséhez2 dkg Rama





Elkészítés

Az élesztőt a cukorral ízesített langyos tejben fölfuttatjuk. A tojások sárgáját a puha Ramával kikeverjük. A felfuttatott élesztővel és a liszttel összedolgozzuk, majd a tésztát két részre osztjuk. Az egyiket 22×32 cm-esre nyújtjuk és Ramával kikent tepsibe fektetjük. A túrót áttörjük, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával meg a liszttel összedolgozzuk. Kedvünkre mazsolát keverünk bele, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. A tésztára simítjuk. A másik kinyújtott tésztával befedjük. 3 órán át pihentetjük, majd villával megszurkáljuk. Előmelegített, közepesen forró sütőben (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 30 perc alatt megsütjük. Kockákra vágva, még melegen tálaljuk.

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON   


Forrás:  http://www.mindenegyben.com/edes-sutemenyek/pehelykonnyu-turos-pite-2