Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók: a gombócokhoz:
300 g darált disznóhús,
1 tojás,
2-3 evk. zsemlemorzsa,
só, bors, esetleg egy kis ételízesítő.
Továbbá egy doboz gomba,
egy kis doboz tejföl,
1 hagyma,
1 paprika,
kevés olaj,
só, bors, pirospaprika,
300 g spagetti tészta.
Először elkészítjük a gombócokat: a húst összedolgozzuk a tojással meg a zsemlemorzsával, ízesítjük sóval, borssal. Vizes kézzel apró kis gombóckákat formálunk. Készítünk egy pörkölt alapot: egy kevés olajban egy hagymát üvegesre pirítunk, rátesszük az apróra darabolt zöld friss paprikát, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk, aztán felöntjük egy kis vízzel. Beletesszük a gombockákat és fedő alatt kb 15 percig pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, ezzel is öt percet pároljuk, majd lisztes tejföllel behabarjuk. Pár perc múlva tálalható is, meleg spagettivel.