Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók a tésztához:
80 dkg finomliszt
5 dkg friss élesztő
1 csapott ek. só
Kb 5 dl tej
1 mk. cukor
150 ml étolaj
A krémhez:2 db tojássárgája
20 dkg lágy vaj
1 mk. só
A tetejére:
1 db tojás sárgája
2 dl tejföl
15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Az élesztőt szétmorzsoljuk,1,5 dl cukros ,langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk,hozzá keverjük a sót.
A közepébe tesszük a megkelt élesztőt,étolajat, és langyos tejjel jól kidagasztjuk.
Kelesztő tálba tesszük,majd duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a krémet.
A tojás sárgákat a sóval,vajjal krémesre keverjük.
A megkelt tésztát két részre osztjuk.
3 mm vastagra ,téglalap alakúra kinyújtjuk.
Megkenjük fele krémmel és feltekerjük ,mint a bejglit.
A tojás sárgáját a tejföllel összekeverjük,a rudat lekenjük és háromszögeket vágunk a tésztából.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk,kicsit távolabb,mert különben összenőnek.
Reszelt sajttal meghintjük.
A másik tészta cipóval is így járunk el.
25 percet még kelni hagyjuk és 190 fokra melegített sütőben szép pirosra megsütjük.