Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók a tésztához:
4 egész tojás
20 dkg cukor
4 evőkanál víz
12,5 dkg liszt
1 tk. sütőpor
2 ek. kakaópor
A krémhez:
25 dkg margarin
20 dkg porcukor(vagy ízlés szerinti mennyiségben)
2 csg. vaníliás pudingpor
5,5 dl tej
Mázhoz:
10 dkg csokoládé
1 ek. étolaj
6 dkg fehér csokoládé
1 tk étolaj
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral ,7-8 perc alatt elektromos keverővel jó habosra kikeverjük.
Ez után hozzá keverjük apránként a vizet és a sütőporral elkevert lisztet.
23×34 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk,majd a tészta 3/4 részét bele tesszük.
Az 1/4 részhez hozzá keverjük a kakaóport és a sárga tésztára csepegtetjük.
180 fokra melegített sütőben megsütjük.
A krém készítése:Az egész tojásokat a cukorral ,7-8 perc alatt elektromos keverővel jó habosra kikeverjük.
Ez után hozzá keverjük apránként a vizet és a sütőporral elkevert lisztet.
23×34 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk,majd a tészta 3/4 részét bele tesszük.
Az 1/4 részhez hozzá keverjük a kakaóport és a sárga tésztára csepegtetjük.
180 fokra melegített sütőben megsütjük.
A vanília pudingport a cukorral,2 dl tejjel simára keverünk,majd a többi tejet hozzá adva sűrűre felfőzzük,majd kihűtjük.
A margarint kihabosítjuk és a kihűlt pudingos krémmel habosra keverjük.
A kihűlt piskótát két felé vágjuk és a 2/3 rész krémet rákenjük,rátesszük a másik lapot és a megmaradt krémet rákenjük.
A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztottam,simára kevertem és a krémre csurgattam.
A tálcán lévő süteményt egy kissé ,a kezemmel rázogattam,ütögettem és így a csokoládé egyenletesen került a krémre.
A fehér csokoládét is az étolajjal felolvasztjuk és csíkokban a sötét csokoládéra folyatjuk egy kis kanál segítségével.
Egy fogpiszkálóval a fehér csokoládét a barna csokiba huzigáljuk.
Forrás: Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje