Hókirálynő szelet, tökéletes választás a hideg téli napokra!


Ajánld ismerőseidnek!

Hozzávalók a laphoz:

4 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
5 tojásfehérje
3 evőkanál olaj
fél tasak sütőpor

A krém:
4 evőkanál liszt
150 g cukor
3 tasak vaníliás cukor
5 tojássárgája
500 ml tej
100 g tejcsokoládé
250 g margarin
250 g háztartási keksz
tej a keksz mártogatásához

A tetejére:
tejszínhab
kókuszreszelék

Elkészítése:
A tésztát készítjük el először. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot. Az olajat is hozzáadjuk és közben habverővel verjük, majd a lisztet és a sütőport is beletesszük. Kivajazott, kilisztezett 25 x 35 cm-s tepsiben 175 fokon 15 perc alatt megsütjük. Mikor kivesszük a sütőből, 6 evőkanál tejjel belocsoljuk.

Krém: a tojássárgáját, a cukrot, a lisztet és a vaníliát egy edénybe tesszük és jól összekeverjük. A tejet meglangyosítjuk és hozzáöntjük, közben folyamatosan kevergetjük. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a krém besűrűsödik. A forró krémet kettőbe osztjuk, az egyik adagba belekeverjük a csokoládét, addig kevergetjük amíg teljesen felolvad. A krémeket fóliával letakarjuk és hagyjuk kihűlni. A hideg csokoládés krémhez hozzáadunk 100 g vajat és alaposan kikavarjuk. A vaníliás krémhez hozzákeverünk 150 g vajat.

A tésztát megkenjük a csokoládés krémmel, majd teszünk rá egy sor tejbe, vagy kávéba mártott kekszet, szorosan egymás mellé. A vaníliás krémet a tetejére kenjük és hűtőbe tesszük. Mielőtt szeletelnénk, megkenjük egy vastag réteg tejszínhabbal és megszórjuk kókuszreszelékkel.