20 PERCES PISKÓTATEKERCS, HA VÁRATLANUL BETOPPAN A CSALÁD, LEPD MEG ŐKET EZZEL A FINOMSÁGGAL!


Ajánld ismerőseidnek!






A piskótatekercs nekem valahogy soha nem sikerül tökéletesen, de ez a recept káprázatos! A krém pedig annyira ínycsiklandó, hogy más sütikhez is használni fogom. Mi nem tudunk betelni vele!

Hozzávalók:
4 tojás
150 g cukor
150 g tejpor
120 g liszt
12 g sütőpor
70 g kakaó
A krémhez:
150 g vaj
200 g sűrített tej
1 banán

Elkészítés:
A tojásokat verd fel a cukorral. Addig verd, amíg szinte kifehéredik. A száraz alapanyagoakt keverd össze és szitáld bele a tojásba, keverd össze. Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral, öntsd bele a tésztát és 180 fokos sütőben süsd 15 percig. A krém: a vajat keverd habosra a sűrített tejjel. A banánt pépesítsd és keverd hozzá. A megsült tésztát még melegen tedd rá egy konyharuhára és mikor egy kicsit hűlt, kend meg a krémmel, a konyharuha segítségével tekerd fel. porcukorral megszórva tálaljuk. 


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is