Kávés-mascarponés tiramisu torta

Ajánld ismerőseidnek!





 

Hozzávalók 24 cm-es formához:

A tortalaphoz :
3 tojás
3 ek. víz
3 ek. presszó kávé
4 ek. olaj
20 dkg cukor
15 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
2 ek. kakaópor
csipet só

A locsoláshoz:
kávé,rum vagy rumos kávé(ízlés szerint)

A krémhez:
500 g mascarpone
2 dl tejszín
2-3 ek. porcukor

A tetejére:
csokoládé forgács vagy kakaópor



Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk.
A sárgáját kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet, a kávét és az olajat és kikeverjük.

A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a sütőporral, majd a tojásos masszához adjuk.

A végén beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérje habot.

Sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformába simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e, majd a formában hagyjuk kihűlni.
A mascarponet kikeverjük a porcukorral, majd beleforgatjuk a keményre felvert tejszínhabot.

A tortalapot három lapba elvágjuk, majd megtöltjük és bevonjuk a krémmel úgy, hogy a középső lapot kevés kávéval vagy rummal megöntözzük.

A tetejét csokoládéforgáccsal díszítjük.
Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk



Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      

Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje