Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók a tésztához:
2 dl víz
10 dkg zsír
10 dkg kukorica liszt
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
5 db tojás
csipet só
Vanília krémhez:
2 cs. vaníliás pudingpor
½ liter tej
15-20 dkg cukor
5 db tojásfehérje
Elkészítés:
A vizet, zsírt, sót egy edényben felforralom és hozzáöntöm a lisztet. Egy fakanállal addig kavarom, amíg összeáll. A tűzről levéve, még melegen hozzákeverem egyenként a tojásokat robotgéppel. Mindegyik tojással jól elkeverem. Ezután habzsákba töltöm és sütőpapírral bélelt tepsibe, gömbölyű halmocskákat készítek a tésztából. Előmelegített sütőben kb. 220 C°-on, 15-20 percig sütöm. A sütő ajtaját nem szabad kinyitni, mert különben összeesik a tészta. 15-20 perc elteltével visszaveszem a hőfokot kb. 200 C°-ra és kb. 10 perc alatt készre sütöm. Sütés után a fánk tetejét levágom, ha marad a belsejében hártyaszerű réteg azt kiszedem
.
Krém készítése:
10-15 dkg cukrot a vaníliás pudingporral összekeverem, majd hozzáadom a tejet és folytonos kevergetés mellett, sűrűre főzöm. A tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verem, majd kis adagokban óvatosan hozzákeverem a meleg pudingos krémhez. A krémet habzsákba rakom és megtöltöm vele a fánkokat, majd ráteszem a tetejét. Porcukorral enyhén megszórom. Tehettek a krémre még tejszínhabot. Én ezt kihagytam, mert hab nélkül jobban szeretjük. Jó érvágyat kívánok hozzá!