Angelina álma

Ajánld ismerőseidnek!







Hozzávalók:
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
2 evőkanál étolaj

A tésztához:
1 evőkanál méz
1 evőkanál kakaópor
2 db tojás
0,25 dl tej
1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
5-10 dkg cukor
7 dkg vaj / margarin /
30 dkg liszt

A krémhez:
5,5 dl tej
2 cs. puncs ízű pudingpor
10 dkg cukor
15 dkg vaj / margarin /

Elkészítés:
A margarint és a vajat összemelegítjük, és a tészta többi hozzávalóival tésztát gyúrunk. A gyúrt tésztánkat osszuk el 4 felé, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki őket 16 x 24 cm-es lapokra. Helyezzük őket sütőpapíros sütőlapokra ( vagy zsírozott, lisztezett tepsi hátuljára ) és előmelegített sütőben kb. 200 fokon pár perc alatt süssük meg a 4 lapot.

A pudingport a cukorral, tejjel összekeverjük és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt a krém, hozzákeverjük a puha vajat, / margarint/ Jól kikavarjuk és megkenjük vele a 3 lapot. A negyedik lap tetejére csokimáz kerül. 

Gőz felett felmelegítjük a csokit és az olajat, majd a sütire simítjuk. Hűtőbe tesszük, miután megkötött a bevonat, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 
Horváth Szilvi recepte,köszönjük. 


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      

Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje